Ask a question or
Order this book


Browse our books
Search our books
Book dealer infoTitle: Iovrnael ofte Gedenckwaerdighe beschrijvinghe vande Oost-Indische Reyse van Willem Ysbrantsz Bontekoe van Hoorn. Begrijpende veel wondelijcke en ghevaerlijcke saecken hem daer in wedervaren 1618-1625. Waer by ghevoeght is het Iournael van Dirck Albertsz.Raven [...].
Description: Amsterdam, P.N. van Kampen & Zoon, 1971, Herdruk. Hardcover met stofomslag, [10], 80pp, 16 x 20 cm.. Fotomechanische reprint van de editie Tot Hoorn, Door Jan Jansz Deutel, Anno 1648 van het beroemde scheepsjournaal van Willem IJsbrantszoon Bontekoe (1587-1657); het verslag van een reis naar Oost-Indië in opdracht van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Geïllustreerd met reproducties van de kopergravures. Gebonden editie in kunst perkament.¶ Het in het Nederlandse taalgebied populaire journaal is veelvuldig heruitgegeven. Johan Fabricius verwerkte het in zijn in 1924 uitgegeven jeugdroman De scheepsjongens van Bontekoe (verfilmd in 2007). Goed - met kleine datum op schutblad, verder netjes (zie foto's).

Keywords: Iournael, Journaal, IJsbrand, Bonte-Koe, Facsimile, Reisverhaal, Reisverhalen, Reisverslag, IndonesiŽ, Verenigde ISBN13

Price: EUR 15.00 = appr. US$ 16.30 Seller: Arcana Cabana
- Book number: 2409

See more books from our catalog: ,Boeken over boeken