Ask a question or
Order this book


Browse our books
Search our books
Book dealer info


FOKKE, AREND SIMONSZ. - Nieuwjaarswenschen van ThomasVaer, op de Bruiloft van Kloris en Roosje. In den Amsterdamschen Schouwburg uitgesproken. Van den eersten Januarij 1802, tot den eersten Januarij 1809. Vervaardigd door A. Fokke Simonsz. Te Amsterdam bij J.C. van Kesteren 1829, 68 pp + 15 pp.

Title: Nieuwjaarswenschen van ThomasVaer, op de Bruiloft van Kloris en Roosje. In den Amsterdamschen Schouwburg uitgesproken. Van den eersten Januarij 1802, tot den eersten Januarij 1809. Vervaardigd door A. Fokke Simonsz. Te Amsterdam bij J.C. van Kesteren 1829, 68 pp + 15 pp.
Description: Cardboard binding, with smudges and small creases at the edges of the pages, 20 x 13 cm. De Nieuwjaarswensch van Thomasvaer en Pieternel was jarenlang een onderdeel van de vaste Gijsbreght-traditie in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Nadat Vondels Gijsbreght van Aemstel op nieuwjaarsdag was gespeeld, werd het korte, kluchtige stuk De bruiloft van Kloris en Roosje opgevoerd. Hierin bespreekt het echtpaar Thomasvaer en Pieternel het afgelopen jaar. Deze tekst werd meestal voor de gelegenheid geschreven om de lotgevallen van het afgelopen jaar nog eens in herinnering te brengen. Het was daarmee een voorloper van de huidige oudejaarsconference. Bron: Annie-MG.com

Keywords: Books Theater

Price: EUR 54.45 = appr. US$ 59.18 Seller: Antiquariaat Arine van der Steur
- Book number: BB10017