Ask a question or
Order this book


Browse our books
Search our books
Book dealer info


HUXLEY, JULIAN, - De wonder-vallei. T.V.A. De lotgevallen van een Ontwerps Organisatie. Met een voorwoord van John G. Winant, ambassadeur der Vereenigde Staten in Londen.

Title: De wonder-vallei. T.V.A. De lotgevallen van een Ontwerps Organisatie. Met een voorwoord van John G. Winant, ambassadeur der Vereenigde Staten in Londen.
Description: New York, Transatlantic, 1944; 18x12 cm. Papieromslag. 149 pp., vertaald uit het Engels, bibliografie en ca. 65 pp.foto-katern betreffende de uitvoering van de Tennesse Valley Authority Act (T.V.A.), omvangrijke openbare werken, begonnen in 1933, om de loop van de Tennesse beheersbaar en economisch exploiteerbeer te maken. Dit zeer omvangrijke Amerikaanse overheidsprogramma door de regering-Roosevelt was tevens bedoeld om de economische crisis te bestrijden, door tewerkstelling van werkloze arbeiders. Het was een van de eerste iniatieven op deze schaal door een democratisch gekozen regering, al is het programma vaak vergeleken met de Vijfjarenplannen in de Sovjet-Unie en de openbare werken in Nazi-Duitsland. Belangrijk uitvloeisel van economische aanbevelingen door de Engelse econoom J.M. Keynes, die er een middel in zag de economie te stimuleren. Fraaie foto's in koperdiepdruk in het boekje geven een indruk van de omvang van het project. In (zeer) goede staat. Brievenbuspost, lage verz.kosten.

Keywords: Recente geschiedenis en cultuur Amerika/ Americana Economie Technologie, Innovatie

Price: EUR 15.00 = appr. US$ 16.30 Seller: Antiquariaat Clio / Cliobook
- Book number: 5296

See more books from our catalog: America/ Americana