Ask a question or
Order this book


Browse our books
Search our books
Book dealer info


GROOTE BIJBEL VAN MORTIER. - Historie des Ouden en Nieuwen Testaments,  verrykt met meer dan vierhonderd printverbeeldingen in koper gesneden.Met 2 gegraveerde titelpagina's,  2 titelvignetten,  214 platen & 5 dubbelpagina kaarten,  waaronder de wereldkaart van I. van Luchtenburg.

Title: Historie des Ouden en Nieuwen Testaments, verrykt met meer dan vierhonderd printverbeeldingen in koper gesneden.Met 2 gegraveerde titelpagina's, 2 titelvignetten, 214 platen & 5 dubbelpagina kaarten, waaronder de wereldkaart van I. van Luchtenburg.
Description: Amsterdam, P. Mortier, 1700. 2 dln. Folio. [xviii], 282, [8]-[xxvi], 163, [12] pp. Gemarmerd kalfsleer met goudstempeling, op de platten twee kaders, met op de hoeken van het binnenste kader een engelskop en centraal een groot plaatstempel van de ark des verbonds, rug met 7 ribben met in het tweede veld van boven de titel en in de overige velden een engelskop, sneden gemarmerd. (DOUBLE DRAWER BINDERY te Amsterdam). ( Hoeken gestoten; leer op scharnieren zwak en deels gespleten; ribben geschaafd; uiteinden rug dl. 1 beschadigd; goudstempeling deels vervaagd) De gravures zijn naar Luyken, Picart, Goeree, Tideman, Hoet by Baptist, Blois, Mulder e.a. .Poortman II, p.98-105 and I, p.179. Voor de binderij zie: Storm van Leeuwen, DDB, I, p. 243f en plaat 39; Voor de wereldkaart zie: Shirley 622. Hoewel met enige schade, een mooi voorbeeld van een vroeg 18e eeuwse uitgeversband, het binnenwerk is mooi schoon en de afdrukken van de gravures zijn scherp. Van Eeghen/v.d. Kellen, 351.

Keywords:

Price: EUR 1500.00 = appr. US$ 1630.27 Seller: Antiquariaat Brinkman
- Book number: 123944

See more books from our catalog: 18e eeuwse drukken