Ask a question or
Order this book


Browse our books
Search our books
Book dealer infoTitle: De Hermetische Gnosis in de loop der eeuwen. [Beschouwingen over de invloed van een Egyptische religie op de cultuur van het Westen].
Description: Baarn, Tirion, 1992, 1e druk. Paperback, 672pp, 16,5 x 24,5 cm.. Standaardwerk met teksten van 18 wetenschappelijke onderzoekers over de Hermetische Gnosis, die zou zijn gebaseerd op de oeroude mysteriën van Hermes Trismegistus (de Egyptische god Thoth), maar welke vermoedelijk later is ontstaan in een geheim genootschap in Alexandrië. Geïllustreerd met zwart-wit foto's en reproducties. Met register.¶ Deze uitgave werd mede mogelijk gemaakt door de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam. Met aandacht voor o.a. de zeventien traktaten van het Corpus Hermeticum en de Asclepius (welke grote invloed uitoefenden op o.a. Pico della Mirandola, W.A. Mozart, William Blake, J.W. von Goethe, Rudolf Steiner, C.G. Jung en J. van Rijckenborgh. Goed - Met fraai mašonniek ex-libris (2e helft 20e eeuw). Iets slijtage. Zie foto's.

Keywords: Gnostiek, Hermetica, Kosmische, Symboliek, Mercurius, Geheime Genootschappen, Rozenkruis, Vrijmetselarij, Alchemie, Esoterie 9051213743 ISBN13

Price: EUR 10.00 = appr. US$ 10.87 Seller: Arcana Cabana
- Book number: 3821

See more books from our catalog: ,Esoterie